Zorg en behandeling op maat
Sfeerbeeld

Crisisdienst


De aanmelding van een crisissituatie verpleeghuis of spoedopname woonzorgcentrum dient te gebeuren onder verantwoordelijkheid van de huisarts of een specialist.

Tijdens kantooruren kunt u de Azoracliëntadviseurs bereiken via het Servicepunt: 0315 - 33 82 22. Buiten kantoortijden kunt bellen met de specialisten ouderengeneeskunde via: 0315 - 33 81 11.

Crisisopname verpleeghuis

Indien er door een acute en onvoorziene gebeurtenis een opname in een beschermde omgeving met permanent toezicht of een therapeutisch klimaat noodzakelijk is, spreken we over een crisisopname in een verpleeghuis. De zorg dient direct te worden ingezet.

Azora biedt de mogelijkheid tot een crisisopname in zowel een psychogeriatrisch als somatisch verpleeghuis. Indien onze beschikbare crisisbedden bezet zijn, treden de cliëntadviseurs in contact met instellingen in de omgeving.Spoed opname woonzorgcentrum

Indien er door een acute en onvoorziene gebeurtenis een opname in een beschermde omgeving noodzakelijk is, spreken we over een spoedopname in een woonzorgcentrum. De zorg dient binnen 48 uur te worden ingezet.

Azora biedt de mogelijkheid tot een spoedopname bij diverse woonzorgcentra. Indien er binnen Azora geen appartement meer beschikbaar is, treden de cliëntadviseurs in contact met instellingen in de omgeving. Een spoedopname in een woonzorgcentrum kan alleen gerealiseerd worden binnen kantoortijden. Buiten kantoortijden dient er ter overbrugging maximale thuiszorg te worden ingezet.

Werkwijze

Bovenstaande crisisregeling is in samenwerking met stichting Sensire tot stand gebracht en geldt voor cliënten van de volgende gemeenten:
Doetinchem
Montferland
Oude IJsselstreek
Bronckhorst
De plaats Dinxperlo

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht