Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia
Sfeerbeeld

Antonia Terborg


Wonen of tijdelijk verblijven in het grootste gebouw van Terborg

Op loopafstand van het centrum van Terborg, midden in de bebouwde kom, ligt het eigentijdse en moderne verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia. Een veilig en gezellig verblijf waar onze circa 170 cliënten alle zorg, behandeling, ondersteuning en aandacht ontvangen die ze zich kunnen wensen om zich prettig te voelen. Er heerst een gemoedelijke en hartelijke sfeer. Antonia is toegankelijk voor jong en oud, ook vanuit het stadje en de directe omgeving.


‘Antonia is een dynamisch verpleeg- en revalidatiecentrum, waar we liefdevol omgaan met alle zorgvragen, wensen en behoeftes van onze cliënten. Waar we zelfredzaamheid stimuleren en vooral kijken naar wat iemand nog wél kan.’

Wilma Ratering, locatiemanager Antonia

Ons aanbod

 • Somatisch en psychogeriatrisch verpleeghuis
  In ons verpleeghuis verblijven mensen om verschillende redenen. Hierbij valt te denken aan chronische lichamelijke aandoeningen (chronische somatiek), Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), psychogeriatrische problemen (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer) of gerontopsychiatrische problematiek. Bijzonder aan onze verpleeghuiszorg aan ouderen met dementie is de inzet van Gespecialiseerde Verzorgenden Psychogeriatrie. Bovendien zijn we een fixatievrije zorginstelling.
 • Het Koetshuis
  Voor cliënten die te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of die chronische psychiatrische klachten in combinatie met ouderdomsklachten (Gerontopsychiatrie) hebben, is er ons Koetshuis. Hier bieden we een veilig thuis, waar we onze cliënten deskundig, innovatief en met passie verzorgen en begeleiden. We hebben alle aandacht voor de im- en expliciete wensen en mogelijkheden van deze bewoners. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze zo actief mogelijk blijven: ieder draagt op zijn of haar eigen manier bij aan het huishouden, neemt deel aan uitjes, clubs en andere activiteiten, of helpt zelfs mee deze te organiseren. En als het niet (helemaal) zelf lukt, dan worden onze bewoners geholpen door familie, vrijwilligers of professionals.
 • Multiculturele unit 'RAVZA'
  Uw eigen cultuur & taal.
  Het onderdeel van verpleeg-en revalidatiecentrum Antonia ‘t Koetshuis’ afdeling RAVZA ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied. Afdeling RAVZA richt zich op Islamitische ouderen die verpleging en/of begeleiding nodig hebben en niet zelfstandig thuis kunnen verblijven.
  Ravza heeft als belangrijkste doelstelling om mensen een optimaal thuisgevoel te geven. Dit realiseren wij door samen met cliënt en zijn/haar familie in gesprek te gaan over wensen en behoefte. De afdeling voldoet aan de islamitische cultuur en religie, Halal en Rein! Uitgangspunt hierbij is de wereld van de cliënt. Om de behoeften van de cliënt te achterhalen is het belangrijk dat onze medewerkers beschikken over kennis van de taal, cultuur en religie. Hiermee willen we de cliënten het gevoel geven dat ze zich daadwerkelijk gehoord en begrepen voelen. Centraal in de zorgverlening staat datgene waar de cliënt waarde aan hecht in het dagelijkse leven.
  Familieleden en gasten zijn ten allen tijde welkom op de afdeling. Er zijn voldoende activiteitenmogelijkheden, buiten of binnen de afdeling. Op donderdagavond brengt de imam een bezoek aan de afdeling. Hiermee willen wij onze cliënten tegemoet komen in hun religieuze behoeften zoals bijvoorbeeld religieuze lezingen, raad en advies daar waar nodig, Koran recitaties en leiding in het gebed.
 • Revalidatieafdelingen
  Op de revalidatieafdelingen verblijven mensen voor een kortere periode om te herstellen van bijvoorbeeld de gevolgen van een beroerte of na een operatie. Tevens verblijven er mensen die (ook vanuit de thuissituatie) tijdelijk opgenomen worden met een EersteLijnsVerblijf (hoog complex) indicatie. Na opname wordt samen met de cliënt een zorgplan opgesteld, afgestemd op de behoeften en wensen van de cliënt. De afdelingen hebben ieder hun specifieke expertise op het gebied van orthopedie, amputatiezorg, neurorevalidatie, overige revalidatie en ELV.
 • Revalidatiedagbehandeling
  Bij de revalidatiedagbehandeling doorlopen cliënten die te maken hebben met lichamelijke ziekten (COPD, CVA, de ziekte van Parkinson, hartfalen etc) een specifiek behandelprogramma voor een of meer dagdelen per week. Ze ontvangen behandeling en ondersteuning afgestemd op hun mogelijkheden en aansluitend bij hun mogelijkheden voor herstel. Het doel is dat men na het behandeltraject zoveel mogelijk zelfstandig kan functioneren.
 • Palliatieve unit
  In Antonia wordt op de palliatieve unit "Ter Borghe" palliatieve zorg verleend. Palliatieve zorg biedt cliënten voor wie verzorging thuis niet haalbaar is in hun laatste levensfase, een zo passend mogelijke leefomgeving. Behalve voor intensieve zorg en begeleiding van de cliënten, zorgen we daarnaast ook voor intensieve begeleiding van familie en naasten.
 • Azora advies- en behandelcentrum
  Het Azora advies- en behandelcentrum (zie elders op deze website) is op locatie Antonia gesitueerd. Hierdoor kunnen we in nauwe samenwerking gebruik maken van de voorzieningen en van de specialisten met hun expertise.

Bijzonderheden van Antonia zijn onder meer nog de faciliteiten voor Moslims (zoals de Islamitische gebedsruimte), de Mimakkus-clowns, verhuur van de duofiets, het gemeenschapshuis dat ook van buiten af gehuurd kan worden, en het vrij toegankelijke Grand Café. Een ander highlight is de begin juli 2015 geopende beleef-, beweeg- en oefentuin van Antonia: een fraai aangelegde tuin waar cliënten, bewoners en mensen uit de omgeving gebruik van kunnen maken. Of het nu gaat om een kleine wandeling, een praatje op een bankje, gebruik van de toestellen, of gewoon lekker ontspannen, in onze bijzondere tuin is er voor ieder wat wils!
Bovendien kunnen onze bewoners met trots vermelden dat ze in het grootste gebouw van Terborg wonen.

Tot slot
Onze medewerkers zijn enthousiast en doen met plezier een stapje extra voor u. In zo’n omgeving voelt u zich al snel thuis!

Meer informatie
Wilt u meer weten over Antonia? Neem dan contact met ons op, of kom een kijkje nemen en proef de sfeer!


Antonia

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

Deze voorzieningen zijn aanwezig

 • Grand Cafe
 • Winkel
 • Kapsalon
 • Tandarts
 • Bibliotheek
 • Computerruimte
 • Beleef-, beweeg- en oefentuin
 • Duofiets te huur
 • Recreatieruimte
 • Islamitische gebedsruimte
 • Stilteruimte
 • Activiteitencentrum
 • Hydrobad
 • Oefenruimte Fysiotherapie

Activiteiten en nieuws van deze locatie

Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
Terugblik "Beweegweek Antonia"

Deze gehele week (19 tot en met 23 maart) stond Azora in het teken van de 'beweegweek'. In Antonia was er deze week een extra programma met beweegactiviteiten.

Lees meer
Nieuws
Kerstmarkt Antonia succesvol ondanks hevige sneeuwval Lees meer
Nieuws
Open dag en zomermarkt in Antonia vrijdag 23 juni 2017 Lees meer
Nieuws
Nieuw bord voor de beleef- beweeg en oefentuin van Antonia Lees meer
Nieuws
Dansochtend in Antonia, in samenwerking met Stichting Spindo Doetinchem Lees meer
Nieuws
Zwieren en zwaaien van theater Rouler bij Antonia

Zondag 23 april was het een feest tijdens de voorstelling "Zwieren en zwaaien" van Theater Rouler

Lees meer
Nieuws
Terugblik beweegweek Antonia 13 tot en met 17 maart

We kijken positief terug op de beweegweek in Antonia. De gehele week stond in het teken van bewegen in welke vorm dan ook. Er werd onder andere gegymd, gewandeld, bedden opgemaakt, stoelyoga gegeven en deelgenomen aan de RGM.

Lees meer
Nieuws
Koningsnacht en Koningsdag in Terborg

Het Oranjecomité Terborg biedt op Koningsnacht en Koningsdag een feestelijk programma aan vol muziek en activiteiten voor alle leeftijden.

Lees meer
Nieuws
Artikel: "Die smile bij de cliënt, daar doe ik het voor"

Dit artikel verscheen onlangs:

Lees meer
Nieuws
Ook mogelijk bij Azora: RGM

RGM (Ronnie Gardiner Methode) is een oefenmethode die de zintuigen en daarmee verschillende hersendelen gelijktijdig stimuleert. De methode maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel.

Lees meer
Nieuws
Symposium "Mantelzorger in eigen kracht"

Op donderdag 4 juni 2015 wordt door het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West-Achterhoek (voorheen het Dementienetwerk West-Achterhoek en Zowel Nwa) een symposium ‘Mantelzorger in eigen kracht’ georganiseerd voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij mensen met dementie.

Lees meer

Veelgestelde vragen voor deze locatie

 • Ik zoek voor mijn vader (of moeder) een verzorgingshuis. Kan ik eens een kijkje komen nemen bij jullie?

  U kunt altijd een kijkje komen nemen in onze woonzorgcentra.

  Uw vader of moeder moet om in aanmerking te komen voor opname in een verzorgingshuis daarvoor een indicatie hebben voor de zorg die hij/zij nodig heeft. Die indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling voor Zorg (CIZ). Datzelfde geldt natuurlijk ook wanneer uw vader of moeder opgenomen moet worden in een verpleeghuis.

 • Mijn moeder/vader kan zichzelf niet meer goed redden, en ik durf haar daarom niet alleen te laten tijdens mijn vakantie. Is het mogelijk dat zij/hij tijdelijk opgenomen wordt?

  Ja, dat is mogelijk! Alleen is het wel van belang dat u de vakantie-opname voor uw moeder/vader zo vroeg mogelijk aanvraagt. Dan is de kans het grootst dat wij aan uw wensen kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een indicatie nodig. De cliëntadviseurs van Azora kunnen hierbij behulpzaam zijn.

 • Ik woon in de buurt van een Azora locatie. Kan ik hier ´s-middags eten of koffie drinken?

  Ja dat kan in elk woonzorgcentrum.

 • Kan ik met mijn moeder/vader uitstapjes doen als zij/hij opgenomen is?

  Zeker kan dat. Wij organiseren regelmatig uitstapjes waar uw vader of moeder aan kan deelnemen. Natuurlijk kunt u zelf ook altijd uw vader of moeder meenemen voor een uitstapje.

 • Mijn moeder/vader moet na een operatie revalideren. Waar kan dit bij Azora en wat moet ik er voor doen?

  Dat kan op een van de revalidatieafdelingen van Verpleeghuis Antonia. De aanvraag voor opname kan verlopen via het ziekenhuis of via een van onze cliëntadviseurs, die u via het Azora Servicepunt kunt bereiken: 0315 - 33 82 22.

 • Mijn vader/moeder/partner wordt dement. Hoe nu verder?

  Als het thuis niet meer gaat, ook niet met inzet van thuiszorg en andere ondersteuning, kan opname in een van onze verpleeghuizen een oplossing zijn. Daarvoor hebt u een CIZ-indicatie nodig die door huisarts, uzelf of via een van onze cliëntadviseurs (bereikbaar via het Azora Servicepunt: 0315 - 33 82 22) kan worden aangevraagd.

 • Kan ik tijdelijk opgenomen worden?

  Ja dat kan. Daartoe dient u een indicatie te hebben. Het beste kunt u, indien u denkt in aanmerking te komen contact opnemen met het Servicepunt van Azora: 0315 - 33 82 22

 • Wat is palliatieve zorg?

  Palliatieve zorg is zorg voor cliënten die heel ernstig ziek zijn en die een levensverwachting hebben van minder dan 3 maanden. Op locatie Antonia in Terborg is er een gespecialiseerde afdeling "Ter Borghe" waar palliatieve zorg geboden wordt.

 • Wat zijn de bezoektijden?

  Uw familie en vrienden zijn belangrijk en horen erbij. Zij zijn dan ook altijd welkom.


Of download onze brochure...

Brochure Download