Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis
Sfeerbeeld

Gertrudis 's-Heerenberg


Mooi wonen naast kasteel Huis Bergh

Temidden van het historische stadje ’s-Heerenberg ligt woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis. In een prachtige omgeving midden in het gezellige centrum, direct naast kasteel Huis Bergh, en op loopafstand van de winkels kunt u mooi wonen met alle zorg die u wenst. We willen graag dat onze cliënten zich bij Gertrudis thuis voelen. Daarom zorgen we elke dag opnieuw voor een open, ongedwongen en gemoedelijke sfeer met bewoners en medewerkers die elkaar kennen, waarderen, en respecteren.

Gertrudis biedt professionele en multidisciplinaire zorg in verschillende woonvormen:

 • Verzorgingshuiszorg (verzorgd wonen)
 • Somatische Verpleeghuiszorg (verzorgd wonen met behandeling voor mensen met lichamelijke problematiek)
 • Psychogeriatrische verpleeghuiszorg (kleinschalig wonen voor ouderen met dementie)
 • Overbruggingszorg
 • Wijksteunpunt

Daarnaast beschikken wij over een dagcentrum met een gevarieerd activiteitenprogramma, ook voor mensen uit de omgeving. Iedereen is van harte welkom!

Een stukje extra door vrijwilligers

Onze medewerkers worden ondersteund door veel vrijwilligers. Zij bieden naast de kwalitatief hoogwaardige zorg, waarover u elders op deze website alles kunt lezen, net dat extra stukje aandacht dat het nog gezelliger en persoonlijker maakt.

Wilt u meer weten over het sfeervolle en levendige Gertrudis? Neem dan contact met ons op of download de brochure.

Gertrudis

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

Een impressie van deze Azora locatie

Deze voorzieningen zijn aanwezig

 • Grand Cafe
 • Winkel
 • Bibliotheek
 • Wasservice
 • Kapsalon

Activiteiten en nieuws van deze locatie

Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
Voorjaarsmarkt Gertrudis succesvol

Op zondag 15 april was er een gezellige voorjaarsmarkt in Gertrudis.

Lees meer
Nieuws
Nieuwe kassa's en pilot cashless betalen

Vanaf 8 mei gaat Gertrudis over op cashless betalen, betalen zonder papier en muntgeld! Voor de bewoners is beschikbaar een Azora service-pas! Voor meer informatie worden op dinsdag 24 en woensdag 25 april vanaf 19.00 uur voorlichtingsavonden georganiseerd!

Lees meer
Activiteit
SPECTACULAIRE PLAYBACKSHOW IN GERTRUDIS

Op 30 januari 2018 was er een spectaculaire Playbackshow in het Hof van Hedel in Gertrudis.

Lees meer
Nieuws
KERSTMARKT SUCCESVOL ONDANKS WEERSOMSTANDIGHEDEN

Op 10 december 2017 werd de jaarlijkse kerstmarkt gehouden in Gertrudis. Buiten viel een dik pak sneeuw, maar binnen was het gezellig en warm.

Lees meer
Activiteit
GERTRUDIS HEEFT EEN TOVERTAFEL

In september 2017 startte huisarts Bart Timmers een crowdfundingsactie voor een tovertafel. Binnen korte tijd werd ruim € 7.000,00 opgehaald.

Lees meer
Activiteit
GERTRUDIS BLIJ MET INITIATIEF TOVERTAFEL

Onlangs startte een familielid van een bewoner een crowdfunding-actie voor een Tovertafel.

Lees meer
Activiteit
Barbecue in Hof van Hedel

22-8-2017

Barbecue Hof van Hedel
Wat een feest!

Lees meer
Nieuws
Bewoners Gertrudis op het NK wielrennen

In het kader van het NK Wielrennen in Montferland werd door de organisatie van dit evenement en duofietstoer georganiseerd voor de bewoners van Gertrudis.

Lees meer
Nieuws
Succesvolle Open Dag in Gertrudis

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn, werd op zaterdag 18 maart 2017 een Open Dag georganiseerd in Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Gertrudis. Ook was er een Voorjaarsmarkt met leuke stands. Het was een groot succes.

Lees meer
Nieuws
GOED BEZOCHTE KERSTMARKT IN SFEERVOL GERTRUDIS

Op zondag 11 december werd een Kerstmarkt gehouden in het Hof van Hedel in Gertrudis. Het was een gezellige, sfeervolle en goed bezochte dag.

Lees meer
Activiteit
Sinterklaas in Gertrudis

Op vrijdagmiddag 2 december kwam Sinterklaas op bezoek bij de bewoners van Op den Brinck.

Lees meer
Activiteit
HIGH TEA IN GERTRUDIS

Op zaterdag 15 oktober is er een High Tea georganiseerd voor de bewoners en huurders van Gertrudis. De High Tea werd druk bezocht er waren ongeveer 40 deelnemers, die zich te goed konden doen aan al het lekkers wat op tafel stond: van hartige hapjes tot zoete lekkernijen. En een kopje koffie of thee hoort daar natuurlijk ook bij. Alles was mooi aangekleed in rood tinten.

Lees meer
Nieuws
Wereld Alzheimerdag

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Regionale Afdelingen organiseren in deze week allerlei activiteiten voor een breed publiek. Ook Gertrudis doet hieraan mee.

Lees meer
Nieuws
Bewoners Gertrudis naar Kevelaer

Om het jaar stelt Stichting Broederschap Kevelaer de bewoners van Gertrudis in 's-Heerenberg in de gelegenheid om deel te nemen aan de bedevaart naar Kevelaer in Duitsland.

Lees meer
Activiteit
GERTRUDISDAG

De sterfdag van de naamgever van woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis (17 maart) wordt jaarlijks herdacht met activiteiten voor de bewoners.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG GERTRUDIS

Op donderdag 17 maart zette Gertrudis haar deuren open voor bezoekers die een kijkje wilden nemen in het woonzorgcentrum en verpleeghuis


Lees meer
Nieuws
Artikel 'Euver de tong' Waskupen

Waskupen eten in Gertrudis.

Lees meer

Veelgestelde vragen voor deze locatie

 • Ik zoek voor mijn vader (of moeder) een verzorgingshuis. Kan ik eens een kijkje komen nemen bij jullie?

  U kunt altijd een kijkje komen nemen in onze woonzorgcentra.

  Uw vader of moeder moet om in aanmerking te komen voor opname in een verzorgingshuis daarvoor een indicatie hebben voor de zorg die hij/zij nodig heeft. Die indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling voor Zorg (CIZ). Datzelfde geldt natuurlijk ook wanneer uw vader of moeder opgenomen moet worden in een verpleeghuis.

 • Mijn moeder/vader kan zichzelf niet meer goed redden, en ik durf haar daarom niet alleen te laten tijdens mijn vakantie. Is het mogelijk dat zij/hij tijdelijk opgenomen wordt?

  Ja, dat is mogelijk! Alleen is het wel van belang dat u de vakantie-opname voor uw moeder/vader zo vroeg mogelijk aanvraagt. Dan is de kans het grootst dat wij aan uw wensen kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een indicatie nodig. De cliëntadviseurs van Azora kunnen hierbij behulpzaam zijn.

 • Wat zijn de bezoektijden?

  Uw familie en vrienden zijn belangrijk en horen erbij. Zij zijn dan ook altijd welkom.


Of download onze brochure...

Brochure Download