Bewoners Gertrudis naar Kevelaer


Het was een schitterende dag !!!

Om het jaar stelt Stichting Broederschap Kevelaer de bewoners van Gertrudis in 's-Heerenberg in de gelegenheid om deel te nemen aan de bedevaart naar Kevelaer in Duitsland. Deze bedevaart wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. giften van de Parochiële Caritasinstelling, de Albertusstichting Didam en Stichting Het Gasthuis Bergh. De voorafgaande keren, in 2010, 2012 en 2014 was het een groot succes. Dit jaar gingen we op 25 mei. Met drie touringcarbussen en twee auto's vol met gezellige mensen, beloofde dat wederom een leuke dag te worden.

En dat werd het ook. De onderlinge sfeer tussen bewoners, begeleiders en verzorgers was warm, gezellig en heel relaxt. De diensten in de grote Basiliek en in de Beichtkapelle waren plechtig doch ook aards boeiend, als we het even zo uit mogen drukken. De overwegingen en teksten van Pastor Aarsen, pastor Margot Dijkman en broedermeester Mimi Hendriksen waren pakkend en toepasselijk. De zang van het Parochieel koor uit Zeddam en Stokkum klonk geweldig mooi in de kerken. De tijd om even op eigen houtje Kevelaer in te gaan werd gezellig ingevuld. Al met al een super leuke dag, waar nog veel over nagepraat wordt en voor velen een leuke herinnering is.

Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

Met vriendelijke groet, Anouk Hendricksen en Wilco van den Berg
Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis 's-Heerenberg

Getrudis-bezoek-aan-Kevelaer.jpg

Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer