Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"


"Aandacht heeft iedereen nodig", vertelt Dorien van verpleeghuis Den Es

In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Voor sommige zorginstellingen werkt het heel goed om te wassen, te drogen en te strijken op de woongroep. Maar bij verpleeghuis Den Es zijn de dementerende bewoners niet meer goed in staat om mee te helpen met deze activiteiten. Om bewoners toch zoveel mogelijk te betrekken bij de huishoudelijke taken, wordt de was wel samen met hen opgevouwen.
Verzorgende Dorien Wissing zegt hierover: “Dat hoeft helemaal niet veel te zijn, maar bewoners hebben wel het idee dat ze mij helpen. Bovendien voeren we tijdens het vouwen van de was vaak hele leuke gesprekken.
Daarin komt de persoonlijke aandacht die wij als Den Es zo belangrijk vinden weer terug. Iedereen heeft namelijk aandacht nodig”. De keuze om centraal te wassen zorgt ervoor dat verzorgenden meer aandacht kunnen geven aan bewoners. Mensen die dementeren zijn soms onzeker, door aandacht te geven wordt dat gevoel weggenomen.

Bekijk hier het inspirerende verhaal van Dorien Wissing:


Bekijk hier het stuk van Miele.

Activiteit
Optreden koor "Hollands Glorie" in Pleinzicht dinsdag 12 februari 2019

Dinsdag 12 februari a.s. om 19.00 uur komt het koor "Hollands Glorie" een optreden verzorgen in Pleinzicht. De entree bedraag €2,50. De consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte welkom op deze avond.

Lees meer
Activiteit
Kleding verkoop H & A Mode dinsdag 19 februari 2019

Dinsdag 19 februari is er weer een jaarlijkse kledingverkoop van H & A Mode in Pleinzicht. U bent van harte welkom. De inloop is van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees meer
Activiteit
Balkenbrij, bloedworst & gebakken eieren dinsdag 26 februari 2019

Kom gezellig deze Oud Hollandse lekkernijen eten in Pleinzicht op dinsdag 26 februari a.s. Aanvang is 16.00 uur. De kosten zijn €8,50 inclusief koffie/thee, melk/karnemelk. Graag voor 15 februari aanmelden bij de receptie/administratie, bereikbaar tijdens kantooruren op tel.nr. 0315-685541 of via email: info-mmpostel@azora.nl

Lees meer