Geheel gemoderniseerde revalidatieafdeling van Antonia zet op dinsdag 28 november haar deuren open!


De compleet vernieuwde revalidatieafdeling op de 5e verdieping van Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia heeft een prachtig uitzicht over Terborg. En niet alleen het uitzicht maar ook het interieur wat aanzet tot beweging en de sfeervol ingerichte kamers zijn de moeite waard om een kijkje te komen nemen.


Alles is revalidatie
Alles is afgestemd op rolstoelgebruik om de maximaal 14 revalidatie-cliënten zo veel mogelijk eigen regie te laten houden. Verzorging, verpleging en therapeuten leren de cliënten de tips en trucs om in het dagelijks leven op een zo comfortabel en gemakkelijk mogelijke manier om te gaan met hun beperking. Bij opname wordt een streefdatum bepaald waar samen naartoe gewerkt wordt met therapeuten en verpleegkundigen.

De cliënt houdt zelf de regie
Al heel wat jaren is locatiemanager Wilma Ratering met haar teams bezig om de vertaalslag te maken van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Alles is erop gericht om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Belangrijk daarbij is ook dat cliënten zelf de regie houden. Zij bepalen hoe en wanneer ze geholpen willen worden zelf. De dag indelen en afspraken voor therapie maken is onderdeel hiervan. Wanneer wil ik opstaan, wanneer vind ik therapie prettiger, wanneer krijg ik graag bezoek? Cliënten stemmen dit zelf af, wat veel ruimte voor privacy en eigen behoeftes geeft en de zelfredzaamheid vergroot.

Sporten mag altijd
Op elk moment van de dag kunnen cliënten ook zonder fysiotherapeut sporten in de uitnodigende sportlounge die niet te missen is als men uit de lift stapt. Met TV of onder genot van het uitzicht is sporten op een van de fietsen, aan het wandrek, de barre met spiegel of op de vloer waar figuren aangebracht zijn voor grondoefeningen nog leuker en uitdagender. Uitnodigen tot bewegen is dan ook de gedachte achter de enorme foto’s aan de muur van natuur en sporters.

Op weg naar de eigen kamer lijkt de vloer in de gang op een heuse atletiekbaan. De kamers zijn afgestemd op gebruik met rolstoelen maar niet van alle gemakken voorzien omdat die er thuis ook niet zijn. In de eenpersoonskamers kunnen cliënten indien ze kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen manier douchen, aankleden en het eigen ontbijt maken.

Samen sterk
De medewerkers van de afdeling zijn nauw betrokken geweest bij de inrichting, zodat het zowel voor de interieurverzorgende, het verzorgende en verplegende personeel als mede de behandelaars een prettige en effectieve
ruimte is om te werken.

Nieuwgierig? Komt u een kijkje nemen?
U bent van harte welkom!

Revalidatieafdeling Wijde Blick van Antonia zet op 28 november haar deuren van 15.30 tot 18.00 uur voor u open. Koffie en gebak/hapje staan klaar!

Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia
Industrieweg 115, 7061 AP Terborg
T 0315 - 33 81 11
E info-antonia@azora.n

Nieuws
Het nieuwe MMP staat gepland voor medio zomer 2020.

De plannen en tekening liggen er. In het gebouw komen 20 grotere appartementen van ca. 60 m² voor Azora, een Grand Café, multifunctionele ruimten, een wellnessruimte, een winkel en nog veel meer.

Lees meer
Nieuws
Toneelstuk "Schaduwen" tijdens Europese Dag van de Beroerte op 8 mei

Op 8 mei organiseren Siza, Zozijn, Sensire, VIT hulp bij mantelzorg, Slingeland ziekenhuis en Professionals in NAH het toneelstuk “Schaduwen” van MartineFaber, gespeeld door Maskerade, in Antonia. Het thema is CVA/ afasie in het kader van de Europese Dag van de Beroerte.

Lees meer
Nieuws
Florence future proof? Dag van de Verpleging 2018

In het kader van de Dag van de Verpleging wordt op 15 mei 2018 een avond vol interessante workshops georganiseerd voor alle (aankomende) verpleegkundigen in de Achterhoek rond het centrale thema: Een leven lang lerend zorgen. De workshops worden georganiseerd door experts uit de eigen regio en zijn allen geaccrediteerd. Toegang is gratis!

Lees meer