Geheel gemoderniseerde revalidatieafdeling van Antonia zet op dinsdag 28 november haar deuren open!


De compleet vernieuwde revalidatieafdeling op de 5e verdieping van Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia heeft een prachtig uitzicht over Terborg. En niet alleen het uitzicht maar ook het interieur wat aanzet tot beweging en de sfeervol ingerichte kamers zijn de moeite waard om een kijkje te komen nemen.


Alles is revalidatie
Alles is afgestemd op rolstoelgebruik om de maximaal 14 revalidatie-cliënten zo veel mogelijk eigen regie te laten houden. Verzorging, verpleging en therapeuten leren de cliënten de tips en trucs om in het dagelijks leven op een zo comfortabel en gemakkelijk mogelijke manier om te gaan met hun beperking. Bij opname wordt een streefdatum bepaald waar samen naartoe gewerkt wordt met therapeuten en verpleegkundigen.

De cliënt houdt zelf de regie
Al heel wat jaren is locatiemanager Wilma Ratering met haar teams bezig om de vertaalslag te maken van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Alles is erop gericht om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Belangrijk daarbij is ook dat cliënten zelf de regie houden. Zij bepalen hoe en wanneer ze geholpen willen worden zelf. De dag indelen en afspraken voor therapie maken is onderdeel hiervan. Wanneer wil ik opstaan, wanneer vind ik therapie prettiger, wanneer krijg ik graag bezoek? Cliënten stemmen dit zelf af, wat veel ruimte voor privacy en eigen behoeftes geeft en de zelfredzaamheid vergroot.

Sporten mag altijd
Op elk moment van de dag kunnen cliënten ook zonder fysiotherapeut sporten in de uitnodigende sportlounge die niet te missen is als men uit de lift stapt. Met TV of onder genot van het uitzicht is sporten op een van de fietsen, aan het wandrek, de barre met spiegel of op de vloer waar figuren aangebracht zijn voor grondoefeningen nog leuker en uitdagender. Uitnodigen tot bewegen is dan ook de gedachte achter de enorme foto’s aan de muur van natuur en sporters.

Op weg naar de eigen kamer lijkt de vloer in de gang op een heuse atletiekbaan. De kamers zijn afgestemd op gebruik met rolstoelen maar niet van alle gemakken voorzien omdat die er thuis ook niet zijn. In de eenpersoonskamers kunnen cliënten indien ze kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen manier douchen, aankleden en het eigen ontbijt maken.

Samen sterk
De medewerkers van de afdeling zijn nauw betrokken geweest bij de inrichting, zodat het zowel voor de interieurverzorgende, het verzorgende en verplegende personeel als mede de behandelaars een prettige en effectieve
ruimte is om te werken.

Nieuwgierig? Komt u een kijkje nemen?
U bent van harte welkom!

Revalidatieafdeling Wijde Blick van Antonia zet op 28 november haar deuren van 15.30 tot 18.00 uur voor u open. Koffie en gebak/hapje staan klaar!

Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia
Industrieweg 115, 7061 AP Terborg
T 0315 - 33 81 11
E info-antonia@azora.n

Nieuws
Zorg Thuis ook in Didam

We bieden vanaf maart 2024 ook Zorg en Ondersteuning aan mensen in Didam, Loil en Nieuw-Dijk, met als doel ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Wij werken volgens het principe: ‘Zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan.’

Lees meer
Nieuws
Nieuwbouw De Bettekamp van start!

Vandaag is de eerste vloerplaat gelegd door de heer Jan Vreman (bewoner De Bettekamp). De heer Rob van Bruggen (bewoner De Bettekamp) las een mooi gedicht voor.

Lees meer
Nieuws
Eerste groep ‘Kleurrijke zorgverleners’ begint aan opleiding in de zorg

\Onder de noemer ‘Kleurrijke zorgverleners’ maken Achterhoekers met een migratieachtergrond kennis met werken in de zorg. Het project is een initiatief van de zorgorganisaties Markenheem, Azora en Careaz in samenwerking met het Graafschap College.

Lees meer