GERTRUDIS BLIJ MET INITIATIEF TOVERTAFEL


EEN MOOI INITIATIEF

Bart Timmers is initiatiefnemer van deze crowdfunding-actie voor de Tovertafel en vertelt:
“Met luid en duidelijk aanspreken kreeg ik mijn vader uit zijn apathie. Hij zat aan de tafel van verpleeghuis Gertrudis, in ’s-Heerenberg. Ineens zat er weer leven en herkenning in! Maar zonder luid en duidelijk aanspreken, zakte hij toch snel weer weg. Hij werd meer dan goed verzorgd, met liefde en aandacht, maar je kunt onmogelijk verwachten dat er 24 uur per dag continu persoonlijke aandacht is. Omdat mijn vader heel vaak zat te “friemelen” op de tafel, schoot me te binnen dat ik had gelezen over de Tovertafel. Een tafel waar stimulerende spelletjes op de tafel worden geprojecteerd. Wat zou dit goed voor hem en vele andere bewoners zijn!"

"Meerdere malen sprak ik met verzorgsters over de Tovertafel en ook zij waren enthousiast, maar het budget van de instelling liet de aanschaf niet toe. Na mijn vaders overlijden besloten we de bezoekers van zijn uitvaart te vragen een bijdrage te leveren voor de aanschaf van de Tovertafel. En daar was ineens een begin! Daarna besloten we een crowdfunding te starten. Mijn moeder zit nog in
Gertrudis. Gelukkig redt zij zich nog redelijk. Maar ik wil heel graag zien dat andere mensen of mijn moeder, als ze toch achteruitgaat, de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren door de aanschaf van de Tovertafel. Wat zal het mooi zijn als we dit met zijn allen mogelijk kunnen maken. Als je ons hiermee wil helpen, doneer dan een bedrag. Je doet er werkelijk iets goeds mee!’’

Voor meer informatie: http://activecues.com/crowdfunding/azora-gertrudis

Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer