GERTRUDIS HEEFT EEN TOVERTAFEL


TOVERTAFEL IN GEBRUIK

Op vrijdag 22 december werd de tovertafel geïnstalleerd en de eerste spelers schoven meteen aan. De tovertafel is een methode om mensen met dementie te stimuleren tot meer bewegen en sociale interactie. Door middel van een projector die boven de tafel hangt worden spelletjes op de tafel geprojecteerd, zoals blaadjes die moeten worden weggeveegd, vissen die je over de tafel kunt laten zwemmen of bloemen die groter gemaakt kunnen worden.

Bewoners en medewerkers zijn blij met deze tovertafel en bedanken initiatiefnemer Bart Timmers en alle gulle gevers die de aanschaf mogelijk hebben gemaakt.

GT-TOVERTAFEL-1.JPG GT-TOVERTAFEL-2.JPG GT-TOVERTAFEL-3.JPG

Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer