GERTRUDISDAG


GERTRUDISDAG

De sterfdag van de naamgever van woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis (17 maart) wordt jaarlijks herdacht met activiteiten voor de bewoners.

Gertrudis ontleent haar naar aan Gertrudis van Nijvel (626 - 17 maart 659), een vroegmiddeleeuwse heilige en abdis, die haar leven in dienst stelde van armen, reizigers, bejaarden en stervenden.

Dit jaar werd Gertrudisdag gevierd met een feestelijk lenteontbijt en 's middags een optreden van Folkloristische Dansgroep de Dörsvlegels.

Dorsvleagels-in-Gertrudis.jpg


Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer