​Herinrichting Azora Thuiszorg


Sinds begin van 2017 en vanaf het vertrek van de manager thuiszorg nog intensiever, heeft Azora zich beraden over de gewenste positionering van Azora Thuiszorg. Er is intensief overleg geweest met de teammanagers, wijkverpleegkundigen en de medewerkers van de thuiszorg. En daarnaast ook met de Raad van Toezicht, de cliëntenraden en de ondernemingsraad.
Vooral vanuit het cliëntperspectief is geconcludeerd dat het niet wenselijk is dat Azora thuiszorg een aparte entiteit blijft. Azora heeft ervoor gekozen dat de thuiszorg wordt ondergebracht bij de diverse locaties. Dit bevordert de samenwerking, afstemming en integratie tussen de thuiszorgmedewerkers en de (zorg)medewerkers van de betreffende locatie.
Op geografische gronden heeft de gewenste inrichting vier ‘nieuwe’ clusters opgeleverd:

• Het cluster Varsseveld (Den Es, De Bettekamp en thuiszorg Varsseveld en omgeving)
• Het cluster Terborg (Antonia, thuiszorg Terborg, Etten en Gaanderen)
• Het cluster Silvolde-Ulft-Gendringen (De Schuylenburgh, Debbeshoek, MMp en de thuiszorg)
• Het cluster Montferland (Gertrudis, Hof van Varwijk en thuiszorg in Montferland)

Nieuws
Nieuwsbrief van Azora en Wonion over het nieuwe MMP

Het ontwerp voor het nieuwe woonzorgcentrum is, verwachten we, begin volgend jaar helemaal klaar.
Extra tijd is nodig voor bijvoorbeeld het maken van een goede woningplattegrond. Ook het toevoegen van een parkeerkelder vraagt aanpassing van de indeling van het gebouw.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"

​In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Bewoners beseffen heel goed dat ze er ongelofelijk mooi uitzien"

Kleding is een belangrijk onderdeel van de eigen identiteit van cliënten. Mooie en verzorgde kleding draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde van bewoners. Het is de reden dat verpleeghuis Den Es in Varsseveld er alles aan doet om iedere bewoner er netjes en verzorgd uit te laten zien.

Lees meer