OPENING REPAIR CAFÉ IN DE SCHUYLENBURGH


OPENING REPAIR CAFÉ IN DE SCHUYLENBURGH

Zaterdag 9 april was de opening van het Repair Café in de Schuylenburgh, en hoe! Het team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers zat klaar om de kapotte spullen van de bezoekers te repareren. De eerste bezoeker, dhr. Bosman uit Silvolde, opende symbolisch het Repair Café door een lint door te knippen van een gereedschapskist. Vele bezoekers volgden, met allerlei uiteenlopende hulpvragen. Van een rits repareren, tot een kapotte lamp. Zelfs een relaxstoel werd gerepareerd. In totaal zijn er 19 reparaties verricht.

Het Repair Café wordt elke 2e zaterdagochtend van de maand gehouden van 10.00 tot 13.00 uur in de Schuylenburgh, kosten: vrijwillige bijdrage. Geef uw spullen een tweede kans en kom naar het Repair Café!


Schb-Repair-Cafe-1.jpg

Schb-Repair-Cafe-2.jpg


Schb-Repair-Cafe-3.jpg


Schb-Repair-Cafe-4.jpg

Nieuws
Gezellige kerstmarkt in en om MMP zaterdag 15 december 2018 aanvang 16.00 uur

Kerstmarkt in Gendringen bij woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel!

Zaterdag 15 december a.s. van 16.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein 3.

Na de kerstmarkt van vorig jaar dacht MMP haar laatste markt voorlopig gehouden te hebben, als gevolg van de (tijdelijke) verhuizing naar Ulft. Door omstandigheden is het tijdspad aangepast en zal er pas in maart/april 2019 verhuisd gaan worden. Derhalve is er besloten om weer een kerstmarkt te organiseren. Zo kunnen de inwoners van Gendringen de kerstmarkt dit jaar bezoeken i.c.m. het ‘Winterpreuvement’ wat tegenover het woonzorgcentrum georganiseerd wordt. Woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel wil een leuke middag / avond organiseren voor iedereen! De kerstmarkt in en om MMP wordt georganiseerd voor een goed doel. Met de opbrengst kan hopelijk een nieuwe beweegtuin aangelegd worden bij het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis.

Wat is er tijdens de kerstmarkt zoal te doen?

Verkoop van kerststukjes, kerst/wenskaarten, vogelvoedertaarten, Rode Kruis met kerst en handwerk artikelen, loterij met altijd (hele mooie) prijzen, heerlijke erwtensoep uit eigen keuken (ook om mee te nemen!), wafels met warme kersen en slagroom, warme chocolademelk en glühwein, promotie / informatiekraam van de ‘Vrienden van MMP’,
U bent van harte welkom op zaterdag 15 december tussen 16.00 – 20.00 uur!

Lees meer
Nieuws
Nieuwsbrief van Azora en Wonion over het nieuwe MMP

Het ontwerp voor het nieuwe woonzorgcentrum is, verwachten we, begin volgend jaar helemaal klaar.
Extra tijd is nodig voor bijvoorbeeld het maken van een goede woningplattegrond. Ook het toevoegen van een parkeerkelder vraagt aanpassing van de indeling van het gebouw.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"

​In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Lees meer