Oproep aan Gendringen: plannen voor Maria Magdalena Postel


Oproep aan Gendringen: plannen voor Maria Magdalena Postel

Oproep aan Gendringen: plannen voor Maria Magdalena Postel

In Gendringen staat woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel. Het huidige gebouw dateert uit 1964 en het einde van de technische levensduur is inzicht. Installaties zijn technisch en functioneel verouderd. Datzelfde geldt voor de 52 appartementen. Daarom neemt Azora afscheid van het huidige gebouw. Het streven is om eind 2018 een nieuw woonzorgcentrum te hebben gerealiseerd. Al zal dit nieuwe woonzorgcentrum een andere invulling krijgen, dankzij de scheiding van wonen en zorg. Wonion zit al geruime tijd aan tafel met Azora, Estinea en de gemeente Oude IJsselstreek om samen te komen tot de ontwikkeling van dit nieuwe woonzorgcentrum. Daarbij is Stichting Gendringen Leefbaar ook nauw betrokken. Binnenkort ligt er een Programma van Eisen en wordt er gezocht naar een consortium die dit kan ontwikkelen. Voordat we het programma van eisen definitief maken, doen we – samen met Stichting Gendringen Leefbaar – een oproep aan de Gendringse bevolking en het verenigingsleven in Gendringen.

Oproep aan Gendringen

In de plannen voor de Maria Magdalena Postel is er ruimte voor een plek waar ontmoeting kan plaatsvinden. Een plek voor bewoners van Gendringen. Verenigingen kunnen hier gebruik van maken, er kunnen activiteiten georganiseerd worden en er zouden maaltijden genuttigd kunnen worden. Deze plek vervangt De Gent. De invulling van deze ruimte komt echter nog onvoldoende van de grond. Daarom doet Stichting Gendringen Leefbaar, samen met Wonion en Azora een oproep aan Gendringen; maak gebruik van deze kans!

Meer informatie of meedenken? Aanmelden kan nog!

Inwoners en verenigingen die meer informatie willen, mee willen denken, mee willen praten of zelf al concrete vragen of ideeën hebben, kunnen zich aanmelden bij Stichting Leefbaar Gendringen, via:

Wonen met zorg

Wonion, Azora en Estinea hebben een globaal idee welke woningen zij in de plaats van het huidige Maria Magdalena Postel zouden kunnen realiseren:

  • 24 plaatsen kleinschalig wonen voor mensen met dementie Dit is intramurale zorg voor mensen met een zorgzwaartepakket 5 of zorgzwaartepakket 7;
  • 20 plaatsen verzorgd wonen en somatiek (verpleeghuiszorg). Deze plaatsen zijn vergelijkbaar met het huidige verzorgingshuis. De cliënten kunnen mensen zijn met een intramurale indicatie (zorgzwaartepakket 4 en 6) of met een extramurale indicatie die het appartement huren en zelf diensten inkopen;
  • 20 zorgwoningen. Deze woningen kunnen verhuurd worden aan mensen die behoefte hebben aan zorg, ondersteuning en diensten. Het aantal van 20 is een indicatie.
  • 12-16 plaatsen voor mensen met een beperking De cliënten wonen hier op basis van scheiden wonen en zorg. Planning
Het Programma van Eisen wordt eind oktober afgerond. Tot die tijd kunnen wensen vanuit de Gendringense samenleving ten aanzien van de ontmoetingsplek nog meegenomen worden. Daarna start de ontwikkelfase in samenwerking met een consortium. Doel is uiterlijk eind 2018 een nieuw woonzorgconcept te hebben
Nieuws
Azora voor de 3e keer op rij beste werkgever van Gelderland

In maart hebben we al bericht dat Azora opnieuw heel hoog had gescoord in het door Effectory gehouden medewerkertevredenheidsonderzoek.
Wat we toen nog niet wisten, maar nu wel, is dat Azora met haar resultaten zich voor de derde keer op rij “Beste werkgever van Gelderland” mag noemen.

Lees meer
Nieuws
Wij zijn klaar voor de chauffeursdienst in en om Varsseveld!

Azora biedt chauffeursdienst voor inwoners van Varsseveld.

Per 18 maart 2019 gaan de vrijwilligers van Azora De Bettekamp met de electrowagen mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn in en om Varsseveld rijden. De organisatie van de ritten met de electrowagen ligt volledig in de handen van de vrijwilligers. Zij zijn al enthousiast aan het oefenen en verheugen zich op de officiële start op 18 maart.

Lees meer
Nieuws
WIJKVERPLEEGKUNDIG SPREEKUUR IN DE SCHUYLENBURGH Lees meer