SCHENKING VAN MONUTA


De Schuylenburgh ontvangt een waardecheque van Monuta

Sinds een half jaar is de werkgroep Palliatieve zorg actief op de afdelingen Kleinschalig wonen en Verzorgd wonen van De Schuylenburgh.
Om cliënten en familie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in de laatste fase van het leven, had de werkgroep de wens om een waakmand aan te schaffen. Nu zult u misschien denken: “Een waakmand?”


Een waakmand kan gevuld worden met allerlei artikelen die gebruikt kunnen worden door familie om de laatste fase van verwante zo prettig mogelijk te laten verlopen, maar ook voor henzelf tijdens het waken. U kunt hierbij denken aan een steamer met bijbehorende etherische oliën, massage olie voor het masseren van bijvoorbeeld de handen van de cliënt/verwante, een bijbel en een rozenkrans, gedichtenbundels en andere lectuur, een fleecedeken en kussentje en een uitgeleide kleed om op de kist te leggen wanneer de cliënt uitgeleide gedaan wordt.


Om een dergelijke mand aan te kunnen schaffen kwam de werkgroep op het idee om Monuta aan te schrijven.


Mevrouw Ilse Huls van Monuta heeft dit initiatief opgepakt en gerealiseerd. Op 14 maart jl. werd in het Grand Café van De Schuylenburgh de cheque ter waarde van € 2000,- overhandigd aan de leden van de werkgroep. Met dit bedrag is het voor De Schuylenburgh
mogelijk gemaakt om twee waakmanden aan te schaffen, waardoor zowel KSW als VZW een eigen waakmand ter beschikking heeft.


De werkgroep is erg dankbaar voor deze gulle gift en wil Monuta en mevrouw Ilse Huls in het bijzonder, hier dan ook hartelijk voor bedanken.

Nieuws
Nood aan de man in de ouderengeneeskunde - olifantenpad

​De komende jaren hebben de Achterhoekse zorgaanbieders gezamenlijk ongeveer 4400 vacatures te vervullen.
Acht zorgaanbieders waaronder Azora en zorgverzekeraar Menzis werken samen vanuit het Olifantenpad aan 6 deelprojecten. Onlangs is het convenant door deze zorgaanbieders ondertekend.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer
Nieuws
SCHENKING VAN MONUTA Lees meer