Terugblik beweegweek Antonia 13 tot en met 17 maart


Terugblik

Bewegen is belangrijk en goed voor iedereen, voor je lichaam en geest, ook als je in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont.
Om daar eens extra bij stil te staan wordt er jaarlijks in alle huizen van Azora de “Beweegweek”georganiseerd. Met als doel iedereen weer bewust te laten zijn van het belang van bewegen, in welke vorm dan ook. Alles is beweging, waarbij het belangrijk is dat je er plezier aan beleeft!

In het kader van de beweegweek 2017 hebben we getracht plezier in bewegen een extra vrolijk accent te geven. Het programma startte op maandagochtend met een warming up, onder leiding van Mirjam Bloemhoff en Hans Metzemakers, die beiden met veel enthousiasme hun publiek in beweging brachten.

Dinsdag was het een prachtige lentedag! Er stond een beweegles in de beweegtuin gepland. Met behulp van zestien leerlingen van de Bluemersmavo, die deze dag in Antonia hun handen uit de mouwen staken in het kader van “NL doet” en de vaste vrijwilligers gingen veel cliënten en bewoners naar de beweegtuin toe. Daar werd ochtendgym gegeven in de buitenlucht. Er werd volop genoten van het lentezonnetje en de wandeling die volgde.

Woensdag was het thema: “Maak je eigen bed op” Alle afdelingen werden nauwkeurig gecontroleerd door twee wel heel bijzondere uitziende dames van de oude stempel. Ze gebruikten zelfs de meetlat om te controleren of je laken recht lag, met de nodige hilariteit tot gevolg. Iedereen werd door hierna getrakteerd op een heerlijk uitziende gezonde smoothie, met veel aandacht door de keuken verzorgd. Je kon een foto van je mooi opgemaakte bed opsturen, bewoners van Veldzicht stuurden de meest originele foto in en wonnen de hoofdprijs. Afdelingen Overtuin, de Laegte en Beekweg stuurden ook erg leuke foto’s en ontvingen een attentie. Allen lieten zij zien hoe fanatiek ze hierbij in beweging waren gekomen!

Donderdag was er een mogelijkheid kennis te maken met stoelyoga. Een vorm van bewegen met aandacht, voor veel mensen een toegankelijke, rustige manier van bewegen en ontspanning. Hanneke Bluemink verzorgde deze workshop voor twee groepjes deelnemers.

Vrijdag was er een kennismakingsles RGM, gepresenteerd door Mirjam Bloemhoff en Marina Banduka, beiden RGM practioners hier in huis. RGM staat voor Ronnie Gardiner Methode, een vorm van bewegen op muziek, die je brein stimuleert en een therapeutisch effect heeft.
De Beweegweek werd afgesloten met en bonte middag, met aandacht voor Muziek, Dans en Beweging. Er was accordeonmuziek, zang en acts van cliënten en medewerkers.
We hebben veel plezier beleefd aan het organiseren van deze week en zijn volop in beweging geweest. We hopen dat deze week heeft bijgedragen aan het heel bewust bezig zijn voor een ieder met bewegen, het zit vaak maar in kleine dingen!

Nieuws
Gezellige kerstmarkt in en om MMP zaterdag 15 december 2018 aanvang 16.00 uur

Kerstmarkt in Gendringen bij woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel!

Zaterdag 15 december a.s. van 16.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein 3.

Na de kerstmarkt van vorig jaar dacht MMP haar laatste markt voorlopig gehouden te hebben, als gevolg van de (tijdelijke) verhuizing naar Ulft. Door omstandigheden is het tijdspad aangepast en zal er pas in maart/april 2019 verhuisd gaan worden. Derhalve is er besloten om weer een kerstmarkt te organiseren. Zo kunnen de inwoners van Gendringen de kerstmarkt dit jaar bezoeken i.c.m. het ‘Winterpreuvement’ wat tegenover het woonzorgcentrum georganiseerd wordt. Woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel wil een leuke middag / avond organiseren voor iedereen! De kerstmarkt in en om MMP wordt georganiseerd voor een goed doel. Met de opbrengst kan hopelijk een nieuwe beweegtuin aangelegd worden bij het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis.

Wat is er tijdens de kerstmarkt zoal te doen?

Verkoop van kerststukjes, kerst/wenskaarten, vogelvoedertaarten, Rode Kruis met kerst en handwerk artikelen, loterij met altijd (hele mooie) prijzen, heerlijke erwtensoep uit eigen keuken (ook om mee te nemen!), wafels met warme kersen en slagroom, warme chocolademelk en glühwein, promotie / informatiekraam van de ‘Vrienden van MMP’,
U bent van harte welkom op zaterdag 15 december tussen 16.00 – 20.00 uur!

Lees meer
Nieuws
Nieuwsbrief van Azora en Wonion over het nieuwe MMP

Het ontwerp voor het nieuwe woonzorgcentrum is, verwachten we, begin volgend jaar helemaal klaar.
Extra tijd is nodig voor bijvoorbeeld het maken van een goede woningplattegrond. Ook het toevoegen van een parkeerkelder vraagt aanpassing van de indeling van het gebouw.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"

​In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Lees meer