Terugblik beweegweek Antonia 13 tot en met 17 maart


Terugblik

Bewegen is belangrijk en goed voor iedereen, voor je lichaam en geest, ook als je in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont.
Om daar eens extra bij stil te staan wordt er jaarlijks in alle huizen van Azora de “Beweegweek”georganiseerd. Met als doel iedereen weer bewust te laten zijn van het belang van bewegen, in welke vorm dan ook. Alles is beweging, waarbij het belangrijk is dat je er plezier aan beleeft!

In het kader van de beweegweek 2017 hebben we getracht plezier in bewegen een extra vrolijk accent te geven. Het programma startte op maandagochtend met een warming up, onder leiding van Mirjam Bloemhoff en Hans Metzemakers, die beiden met veel enthousiasme hun publiek in beweging brachten.

Dinsdag was het een prachtige lentedag! Er stond een beweegles in de beweegtuin gepland. Met behulp van zestien leerlingen van de Bluemersmavo, die deze dag in Antonia hun handen uit de mouwen staken in het kader van “NL doet” en de vaste vrijwilligers gingen veel cliënten en bewoners naar de beweegtuin toe. Daar werd ochtendgym gegeven in de buitenlucht. Er werd volop genoten van het lentezonnetje en de wandeling die volgde.

Woensdag was het thema: “Maak je eigen bed op” Alle afdelingen werden nauwkeurig gecontroleerd door twee wel heel bijzondere uitziende dames van de oude stempel. Ze gebruikten zelfs de meetlat om te controleren of je laken recht lag, met de nodige hilariteit tot gevolg. Iedereen werd door hierna getrakteerd op een heerlijk uitziende gezonde smoothie, met veel aandacht door de keuken verzorgd. Je kon een foto van je mooi opgemaakte bed opsturen, bewoners van Veldzicht stuurden de meest originele foto in en wonnen de hoofdprijs. Afdelingen Overtuin, de Laegte en Beekweg stuurden ook erg leuke foto’s en ontvingen een attentie. Allen lieten zij zien hoe fanatiek ze hierbij in beweging waren gekomen!

Donderdag was er een mogelijkheid kennis te maken met stoelyoga. Een vorm van bewegen met aandacht, voor veel mensen een toegankelijke, rustige manier van bewegen en ontspanning. Hanneke Bluemink verzorgde deze workshop voor twee groepjes deelnemers.

Vrijdag was er een kennismakingsles RGM, gepresenteerd door Mirjam Bloemhoff en Marina Banduka, beiden RGM practioners hier in huis. RGM staat voor Ronnie Gardiner Methode, een vorm van bewegen op muziek, die je brein stimuleert en een therapeutisch effect heeft.
De Beweegweek werd afgesloten met en bonte middag, met aandacht voor Muziek, Dans en Beweging. Er was accordeonmuziek, zang en acts van cliënten en medewerkers.
We hebben veel plezier beleefd aan het organiseren van deze week en zijn volop in beweging geweest. We hopen dat deze week heeft bijgedragen aan het heel bewust bezig zijn voor een ieder met bewegen, het zit vaak maar in kleine dingen!

Nieuws
Nood aan de man in de ouderengeneeskunde - olifantenpad

​De komende jaren hebben de Achterhoekse zorgaanbieders gezamenlijk ongeveer 4400 vacatures te vervullen.
Acht zorgaanbieders waaronder Azora en zorgverzekeraar Menzis werken samen vanuit het Olifantenpad aan 6 deelprojecten. Onlangs is het convenant door deze zorgaanbieders ondertekend.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer
Nieuws
SCHENKING VAN MONUTA Lees meer