Terugblik "Beweegweek Antonia"


Terugblik "beweegweek Antonia"

Maandag 19 maart was de aftrap van de beweegweek. 's Morgens was er een wandeling voor de bewoners van kleinschalig wonen. 's Middags de gezamenlijke opening in het teken van 'zon zee strand en bewegen'. De bewoners hebben meerdere potjes 'beachvolleybal / beachtennis ' gespeeld en de competitie ging er fanatiek aan toe. Uiteindelijk werd er afgesloten met het parachutedoek.

Dinsdag 20 maart was er een wandeling voor de bewoners van somatiek. 's Middag hebben de bewoners van kleinschalig wonen gezamenlijk beweegactiviteiten gedaan in de Timp.

Op woensdag 21 maart (de eerste lentedag) hebben we samen met de KBO Silvolde- Terborg een wandeltocht georganiseerd m.b.v. de "kuieren en keuvelen" routes. Bewoners en bezoekers hebben erg genoten van de wandelingen. Voor de achterblijvers werd er een bingo georganiseerd. Aan het eind bleken er twee prijzen over te zijn, de KBO heeft deze prijzen geschonken aan twee deelnemers die een mooi verhaal vertelde onderweg tijdens de wandeltocht.

Donderdag 21 maart hebben bewoners van somatiek en revalidatie fanatiek meegedaan met sport en spel. Verder stond deze dag in het teken van 'maak je eigen eten dag'. Samen werd er op gelet om zoveel mogelijk de eigen maaltijd te breiden, het eten op te scheppen, het bereiden/snijden van tussendoortjes etc. Maar bovenal; eten is ook bewegen, eet smakelijk!

Vrijdag was de weekafsluiting met de RGM, oftewel de Ronnie Gardiner Methode. Al een aantal jaren wordt deze methode aangeboden in Antonia voor onze bewoners, maar ook voor bezoekers van buitenaf. Bent u nieuwsgierig, of wilt u een keer deelnemen? Neem contact op met Mirjam Bloemhoff, m.bloemhoff@azora.nl of 0315-338111

Maandag 19 maart, opening van de beweegweek met "beachvolleybal / beachtennis".

Nieuws
Gezellige kerstmarkt in en om MMP zaterdag 15 december 2018 aanvang 16.00 uur

Kerstmarkt in Gendringen bij woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel!

Zaterdag 15 december a.s. van 16.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein 3.

Na de kerstmarkt van vorig jaar dacht MMP haar laatste markt voorlopig gehouden te hebben, als gevolg van de (tijdelijke) verhuizing naar Ulft. Door omstandigheden is het tijdspad aangepast en zal er pas in maart/april 2019 verhuisd gaan worden. Derhalve is er besloten om weer een kerstmarkt te organiseren. Zo kunnen de inwoners van Gendringen de kerstmarkt dit jaar bezoeken i.c.m. het ‘Winterpreuvement’ wat tegenover het woonzorgcentrum georganiseerd wordt. Woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel wil een leuke middag / avond organiseren voor iedereen! De kerstmarkt in en om MMP wordt georganiseerd voor een goed doel. Met de opbrengst kan hopelijk een nieuwe beweegtuin aangelegd worden bij het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis.

Wat is er tijdens de kerstmarkt zoal te doen?

Verkoop van kerststukjes, kerst/wenskaarten, vogelvoedertaarten, Rode Kruis met kerst en handwerk artikelen, loterij met altijd (hele mooie) prijzen, heerlijke erwtensoep uit eigen keuken (ook om mee te nemen!), wafels met warme kersen en slagroom, warme chocolademelk en glühwein, promotie / informatiekraam van de ‘Vrienden van MMP’,
U bent van harte welkom op zaterdag 15 december tussen 16.00 – 20.00 uur!

Lees meer
Nieuws
Nieuwsbrief van Azora en Wonion over het nieuwe MMP

Het ontwerp voor het nieuwe woonzorgcentrum is, verwachten we, begin volgend jaar helemaal klaar.
Extra tijd is nodig voor bijvoorbeeld het maken van een goede woningplattegrond. Ook het toevoegen van een parkeerkelder vraagt aanpassing van de indeling van het gebouw.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"

​In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Lees meer