Volledig Pakket Thuis (VPT)


​Volledig Pakket Thuis (VPT)

In augustus is Azora gestart met het leveren van VPT zorg in de gebouwen Rabelink en Kempen (Wonion) in Silvolde.

Wat houdt VPT in?
Als u een indicatie heeft voor zorg met verblijf (een zorgprofiel ZZP4 of 6) maar niet binnen een instelling wiltgaan wonen, kunt u ervoor kiezen de indicatie in te zetten in de thuissituatie. Dit kan onder andere door middel van een ‘Volledig Pakket Thuis’ (VPT). Hierbij blijft u in uw eigen woning wonen en betrekt u alle geïndiceerdezorg van Azora. Het voornaamste verschil met een reguliere opname in een verpleeg- of verzorgingshuis is dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw huisvesting en daar zelf de kosten voor betaalt. Daar staat tegenover dat u een lagere eigen bijdrage heeft dan bij een opname in het verpleeg/verzorgingshuis.

Hoe werkt VPT?
Wanneer u een blijvende en voortdurende behoefte heeft aan 24 uur per dag zorg in de nabijheid, voldoet u aan de indicatiecriteria voor een ZZP. Het CIZ is verantwoordelijk voor het stellen van die indicatie. Als u met die ZZP-indicatie in uw eigen woning wilt blijven wonen kiest u voor levering in de vorm van een VPT. De geïndiceerde persoonlijke verzorging, verpleging, dagactiviteiten, maaltijdvoorziening, alarmering en het schoonhouden van de woonruimte krijgt u dan in uw eigen woning geleverd.

Een Volledig Pakket Thuis (VPT) biedt de voordelen van het zelfstandig wonen in combinatie met de zorg- en dienstverlening van ons woonzorgcentrum en verpleeghuis.
Wilt u weten of u uw verblijfsindicatie kunt inzetten als een VPT, neem dan contact op met uw wijkverpleegkundige of het Azora Servicepunt: 0315 33 82 22.

Nieuws
Zaterdag 13 januari REPAIR CAFE SILVOLDE

Iedere tweede zaterdag van de maand is het Repair Café aanwezig in De Schuylenburgh in Silvolde

Lees meer
Activiteit
Optreden Evergreenkoor dinsdag 23 januari 2018 in Pleinzicht

Komt samen met ons genieten van de mooie liedjes die het Evergreenkoor ten gehore brengt. Aanvang 14.30 uur.
De kosten zijn €4,50 inclusief 2 consumpties.

Lees meer
Activiteit
Optreden koor "Hartgelach" maandag 12 februari 2018 in Pleinzicht

U bent van harte welkom om mee te zingen met de mooie levensliederen van het koor "Hartgelach". De aanvang is om 14.30 uur Pleinzicht.
De entree bedraag €6,00 inclusief koffie/thee & drankje/hapje.

Lees meer