Wereld Alzheimerdag


Activiteiten in het kader van de Wereld Alzheimerdag

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn naasten. Regionale afdelingen organiseren in deze week allerlei activiteiten voor een breed publiek. Het thema van deze week is bewegen en muziek.

Ook Gertrudis doet mee aan deze week. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd. De meeste activiteiten zijn ook toegankelijk voor externe belangstellenden.

Het programma:

Maandagmiddag 19 september 14.30-16.30 uur Officiële feestelijke overhandiging/presentatie Duofiets

Dinsdagmiddag 20 september Fietsmiddag Individuele fietstochtjes door ’s-Heerenberg

Donderdagmiddag 22 september Puzzelwandeltocht

Vrijdagmiddag 23 september Optreden Varsseveldse Diva's (Op den Brinck)

duofiets.jpg


Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer