Wij zijn klaar voor de chauffeursdienst in en om Varsseveld!


Azora biedt chauffeursdienst voor inwoners van Varsseveld


Per 18 maart 2019 gaan de vrijwilligers van Azora De Bettekamp met de electrowagen mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn in en om Varsseveld rijden. De organisatie van de ritten met de electrowagen ligt volledig in de handen van de vrijwilligers. Zij zijn al enthousiast aan het oefenen en verheugen zich op de officiële start op 18 maart.

Sociale contacten

De electrowagen is een vervoersmiddel wat mensen, die (tijdelijk) minder mobiel zijn, naar hun alledaagse bezoekjes brengt: even naar de broer, zus of vriend/in voor een kop koffie, verjaardagsvisite of naar een activiteit als kaarten of bloemschikken. Ook een afspraak bij de huisarts of kapper kan met dit vervoersmiddel gedaan worden. Een rollator, opklapbare rolstoel of zware boodschappentas kan gewoon mee. Met de electrowagen kunnen mensen die slecht te been zijn wanneer het hun uitkomt hun sociale contacten blijven (onder)houden en hoeven hier anderen niet mee te belasten.
De electrowagen is er voor alle inwoners van Varsseveld en buurtschappen (Heelweg, Sinderen en Westendorp). De chauffeurs brengen de inwoners graag naar hun bestemming.

Tijden en kosten Varsseveld

De electrowagen rijdt van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. Bel voor een rit tussen 8.30 uur tot 18.00 uur naar de chauffeur via telefoonnummer 06-30924423
Een rit met de electrowagen in Varsseveld is gratis. Wij vragen een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de electrocar.

Hoe het is ontstaan …

Vanuit het regelmatige overleg Externe Partners (Zonnebloem, PCOB, Rode Kruis, NPB, Gemeente Oude IJsselstreek, SBOIJ, Azora) in Varsseveld kwam het idee van een electrowagen naar voren. We hoorden van de partners dat er inwoners zijn die soms aan huis gekluisterd zijn doordat er sprake is van beperkte mobiliteit. Daardoor zijn ze ongewild veel alleen thuis. Een electrowagen zou een uitkomst kunnen bieden.
Een werkgroep werd samengesteld met personen van de Gemeente Oude IJsselstreek, NPB, contactpersoon VIV en VOV, Sociaal Werk en Azora. We hebben vanuit die werkgroep ondernemers uit Varsseveld betrokken om zo een zo breed mogelijk sociaal draagvlak te krijgen.
Dit is gelukt! Met dank aan alle sponsoren kon Azora de electrowagen financieren.

28 maart gaat een opening plaatsvindt met de direct betrokkenen en de wethouder.

"Wij vinden het fantastisch dat het idee van de electrocar is ontstaan in gesprek met onze sociale partners. We zijn heel blij dat zoveel sponsoren de electrocar mogelijk maken en vrijwilligers de electrocar willen rijden. Samen zetten we ons in voor de ouderen in Varsseveld en omstreken en dat voelt heel goed!"
Mariët Tonen (locatiemanager De Bettekamp en Den Es):
Nieuws
Stroomstoring in Varsseveld treft ook Den Es en De Bettekamp

Vanmiddag rond 15.30 uur is er in Varsseveld een stroomstoring geweest die ook Den Es en De Bettekamp getroffen heeft. Om 19.30 uur was de grote storing opgelost, het heeft tot 21.30 uur geduurd voor Den Es en De Bettekamp weer normaal functioneerden. Rond 23.00 uur lagen (vrijwel) alle bewoners op bed en is de rust weergekeerd.

Lees meer
Nieuws
Actiz creëert duidelijkheid met betrekking tot wie betaalt wat bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis

Naar aanleiding van de berichtgeving van RTL nieuws rondom het doorberekenen van kosten aan nabestaanden bij opbaren in het verpleeghuis of verzorgingshuis heeft Actiz dienaangaande duidelijkheid gecreëerd.

Hieronder is de toelichting van Actiz integraal overgenomen.

Voor Azora is dit aanleiding om in de eerstvolgende vergadering met de centrale cliëntenraad opnieuw af te spreken welke diensten in dit kader tegen welke prijs in rekening zullen worden gebracht. Vanzelfsprekend zullen wij de hernieuwde afspraken direct daarna communiceren met cliënten en hun naasten en deze in ons tarievenboek opnemen.

Lees meer
Nieuws
OPEN DAG DE SCHUYLENBURGH Lees meer