Jan Roinwawan (Verzorgende IG)


Na bijna 11 jaar administratief werk te hebben verricht bij een sanitair groothandel, kwam er door o.a. reorganisaties en de crisis een einde aan mijn dienstverband.

Ondanks veelvuldige pogingen een nieuwe baan in de administratie te vinden, wilde dat toch niet lukken. Uiteindelijk kon ik bij PostNL beginnen, middels een jaarcontract. Ik ben gaan nadenken wat ik verder nog met mijn werkzame leven wilde. Want hoewel de vooruitzichten er destijds niet waren, was het ook nooit mijn bedoeling bij PostNL te blijven.

Aangezien ik toen ik nog geen 20 jaar was al eens eerder had nagedacht over de zorg, maar er toen eigenlijk nog niet klaar voor was bedacht ik me of dat niet alsnog iets voor mij zou kunnen zijn. Daarop kon ik na navraag bij Azora, een paar dagen op snuffelstage komen. Wat een hele mooie mogelijkheid was. Maar ook bij een andere zorginstelling kon ik een dag komen meelopen.

Nadat ik van beide aanbiedingen gebruik had gemaakt was voor mij de keuze duidelijk en besloot ik te solliciteren naar de BBL-opleiding verzorgende IG bij Azora. Nu was ik er ook echt klaar voor en had er veel zin in.

Ik was dan ook erg blij dat ik werd aangenomen. Haalde met succes mijn diploma en werk nu met heel veel plezier binnen een erg fijn team als verzorgende IG op een PG woning bij woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek in Ulft.

Omdat ik met dementerende bewoners werk is iedere dag anders en kan het soms een echte uitdaging zijn. Maar de zorg, het naar hun zin maken en er gewoon voor ze te zijn geeft enorm veel voldoening. Je maakt dagelijks veel mooie, vrolijke maar ook verdrietige momenten mee. Bovendien kan het gedrag voortdurend wisselen en moet je kunnen schakelen. Door de fijne en goede samenwerking met mijn collega's en teamleidster, de laagdrempelige mogelijkheden tot scholingen, de e-learling modules, (praktische) kennislessen en goede werkgeverschap die Azora bied maakt dat het plaatje voor mij helemaal klopt.


Activiteit
Optreden koor "Hollands Glorie" in Pleinzicht dinsdag 12 februari 2019

Dinsdag 12 februari a.s. om 19.00 uur komt het koor "Hollands Glorie" een optreden verzorgen in Pleinzicht. De entree bedraag €2,50. De consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte welkom op deze avond.

Lees meer
Activiteit
Kleding verkoop H & A Mode dinsdag 19 februari 2019

Dinsdag 19 februari is er weer een jaarlijkse kledingverkoop van H & A Mode in Pleinzicht. U bent van harte welkom. De inloop is van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees meer
Activiteit
Balkenbrij, bloedworst & gebakken eieren dinsdag 26 februari 2019

Kom gezellig deze Oud Hollandse lekkernijen eten in Pleinzicht op dinsdag 26 februari a.s. Aanvang is 16.00 uur. De kosten zijn €8,50 inclusief koffie/thee, melk/karnemelk. Graag voor 15 februari aanmelden bij de receptie/administratie, bereikbaar tijdens kantooruren op tel.nr. 0315-685541 of via email: info-mmpostel@azora.nl

Lees meer