Jan Roinwawan (Verzorgende IG)


Na bijna 11 jaar administratief werk te hebben verricht bij een sanitair groothandel, kwam er door o.a. reorganisaties en de crisis een einde aan mijn dienstverband.

Ondanks veelvuldige pogingen een nieuwe baan in de administratie te vinden, wilde dat toch niet lukken. Uiteindelijk kon ik bij PostNL beginnen, middels een jaarcontract. Ik ben gaan nadenken wat ik verder nog met mijn werkzame leven wilde. Want hoewel de vooruitzichten er destijds niet waren, was het ook nooit mijn bedoeling bij PostNL te blijven.

Aangezien ik toen ik nog geen 20 jaar was al eens eerder had nagedacht over de zorg, maar er toen eigenlijk nog niet klaar voor was bedacht ik me of dat niet alsnog iets voor mij zou kunnen zijn. Daarop kon ik na navraag bij Azora, een paar dagen op snuffelstage komen. Wat een hele mooie mogelijkheid was. Maar ook bij een andere zorginstelling kon ik een dag komen meelopen.

Nadat ik van beide aanbiedingen gebruik had gemaakt was voor mij de keuze duidelijk en besloot ik te solliciteren naar de BBL-opleiding verzorgende IG bij Azora. Nu was ik er ook echt klaar voor en had er veel zin in.

Ik was dan ook erg blij dat ik werd aangenomen. Haalde met succes mijn diploma en werk nu met heel veel plezier binnen een erg fijn team als verzorgende IG op een PG woning bij woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek in Ulft.

Omdat ik met dementerende bewoners werk is iedere dag anders en kan het soms een echte uitdaging zijn. Maar de zorg, het naar hun zin maken en er gewoon voor ze te zijn geeft enorm veel voldoening. Je maakt dagelijks veel mooie, vrolijke maar ook verdrietige momenten mee. Bovendien kan het gedrag voortdurend wisselen en moet je kunnen schakelen. Door de fijne en goede samenwerking met mijn collega's en teamleidster, de laagdrempelige mogelijkheden tot scholingen, de e-learling modules, (praktische) kennislessen en goede werkgeverschap die Azora bied maakt dat het plaatje voor mij helemaal klopt.


Activiteit
Onbeperkt friets en met snacks eten dinsdag 16 oktober 2018

Kom gezellig een frietje, kroket, frikandel, bamischijf of kaassoufflé eten op dinsdag 16 oktober a.s. Aanvang 16.00 uur in Pleinzicht. De kosten zijn €7,50 inclusief koffie/thee, melk en karnemelk. U kunt zich tot 9 oktober aanmelden bij de receptie, bereikbaar tijdens kantooruren via de telefoon: 0315-685541 of via de e-mail: info-mmpostel@azora.nl.

Lees meer
Activiteit
Optreden Harmonicagroep Ahof dinsdag 30 oktober 2018

Op dinsdag 30 oktober a.s. komt harmonicagroep Ahof in Pleinzicht. U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen. Het begint om 14.30 uur en de entrée kost €4,50 inclusief 2 consumpties.

Lees meer
Activiteit
Verkoop Ondermode "Wielens" in Pleinzicht dinsdag 6 november 2018

Dinsdag 6 november is er weer een jaarlijkse verkoop van ondermode "Wielens" in Pleinzicht. U bent van harte welkom. De verkoop begint om 14.00 uur. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees meer