Jan Roinwawan (Verzorgende IG)


Na bijna 11 jaar administratief werk te hebben verricht bij een sanitair groothandel, kwam er door o.a. reorganisaties en de crisis een einde aan mijn dienstverband.

Ondanks veelvuldige pogingen een nieuwe baan in de administratie te vinden, wilde dat toch niet lukken. Uiteindelijk kon ik bij PostNL beginnen, middels een jaarcontract. Ik ben gaan nadenken wat ik verder nog met mijn werkzame leven wilde. Want hoewel de vooruitzichten er destijds niet waren, was het ook nooit mijn bedoeling bij PostNL te blijven.

Aangezien ik toen ik nog geen 20 jaar was al eens eerder had nagedacht over de zorg, maar er toen eigenlijk nog niet klaar voor was bedacht ik me of dat niet alsnog iets voor mij zou kunnen zijn. Daarop kon ik na navraag bij Azora, een paar dagen op snuffelstage komen. Wat een hele mooie mogelijkheid was. Maar ook bij een andere zorginstelling kon ik een dag komen meelopen.

Nadat ik van beide aanbiedingen gebruik had gemaakt was voor mij de keuze duidelijk en besloot ik te solliciteren naar de BBL-opleiding verzorgende IG bij Azora. Nu was ik er ook echt klaar voor en had er veel zin in.

Ik was dan ook erg blij dat ik werd aangenomen. Haalde met succes mijn diploma en werk nu met heel veel plezier binnen een erg fijn team als verzorgende IG op een PG woning bij woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek in Ulft.

Omdat ik met dementerende bewoners werk is iedere dag anders en kan het soms een echte uitdaging zijn. Maar de zorg, het naar hun zin maken en er gewoon voor ze te zijn geeft enorm veel voldoening. Je maakt dagelijks veel mooie, vrolijke maar ook verdrietige momenten mee. Bovendien kan het gedrag voortdurend wisselen en moet je kunnen schakelen. Door de fijne en goede samenwerking met mijn collega's en teamleidster, de laagdrempelige mogelijkheden tot scholingen, de e-learling modules, (praktische) kennislessen en goede werkgeverschap die Azora bied maakt dat het plaatje voor mij helemaal klopt.


Nieuws
Gezellige kerstmarkt in en om MMP zaterdag 15 december 2018 aanvang 16.00 uur

Kerstmarkt in Gendringen bij woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel!

Zaterdag 15 december a.s. van 16.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein 3.

Na de kerstmarkt van vorig jaar dacht MMP haar laatste markt voorlopig gehouden te hebben, als gevolg van de (tijdelijke) verhuizing naar Ulft. Door omstandigheden is het tijdspad aangepast en zal er pas in maart/april 2019 verhuisd gaan worden. Derhalve is er besloten om weer een kerstmarkt te organiseren. Zo kunnen de inwoners van Gendringen de kerstmarkt dit jaar bezoeken i.c.m. het ‘Winterpreuvement’ wat tegenover het woonzorgcentrum georganiseerd wordt. Woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel wil een leuke middag / avond organiseren voor iedereen! De kerstmarkt in en om MMP wordt georganiseerd voor een goed doel. Met de opbrengst kan hopelijk een nieuwe beweegtuin aangelegd worden bij het nieuwe woonzorgcentrum en verpleeghuis.

Wat is er tijdens de kerstmarkt zoal te doen?

Verkoop van kerststukjes, kerst/wenskaarten, vogelvoedertaarten, Rode Kruis met kerst en handwerk artikelen, loterij met altijd (hele mooie) prijzen, heerlijke erwtensoep uit eigen keuken (ook om mee te nemen!), wafels met warme kersen en slagroom, warme chocolademelk en glühwein, promotie / informatiekraam van de ‘Vrienden van MMP’,
U bent van harte welkom op zaterdag 15 december tussen 16.00 – 20.00 uur!

Lees meer
Nieuws
Nieuwsbrief van Azora en Wonion over het nieuwe MMP

Het ontwerp voor het nieuwe woonzorgcentrum is, verwachten we, begin volgend jaar helemaal klaar.
Extra tijd is nodig voor bijvoorbeeld het maken van een goede woningplattegrond. Ook het toevoegen van een parkeerkelder vraagt aanpassing van de indeling van het gebouw.

Lees meer
Nieuws
Film van Miele over verpleeghuis Den Es: "Aandacht heeft iedereen nodig"

​In verpleeghuis Den Es in Varsseveld verblijven de cliënten in kleinschalige woongroepen in hun vertrouwde omgeving in de Achterhoek. De was wordt centraal gedaan, in de in-huis wasserij. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd is voor de medewerkers om de bewoners de aandacht te geven die ze verdienen.

Lees meer