Marlies Lucassen (Wijkverpleegkundige)


Wat doe je bij Azora?

In april 2014 ben ik bij Azora begonnen als wijkverpleegkundige.

Hoe lang doe je dit al?

Ik ben nu bijna 50 jaar en toen ik 25 jaar was werkte ik ook als wijkverpleegkundige. Daarna was ik werkzaam als teammanager in de thuiszorg en als verpleegkundig reumaconsulent. Toen ik 40 jaar was wilde ik graag een opleiding gaan volgen om mijn kennis op te frissen en te verdiepen. De opleiding tot praktijkondersteuner bij de huisarts sloot goed aan op mijn behoefte. Vervolgens ging ik aan de slag als praktijkondersteuner bij de huisarts in Gaanderen, Silvolde en Terborg.
Na bijna 5 jaar leek het mij boeiend om met deze bagage weer als wijkverpleegkundige aan de slag te gaan. Het spreekt mij aan om in goed overleg met de cliënt en zijn/haar mantelzorgers zorg te indiceren en zorg op maat te leveren.

Wat maakt het bijzonder?

Als wijkverpleegkundige werk ik nu nauw samen met de huisartsenpraktijken waar ik eerst als praktijkondersteuner werkzaam was. Dit ervaar ik als heel laagdrempelig omdat de huisartsen, praktijkassistentes en praktijkondersteuners bekend zijn voor mij.
Door in de zorg werkzaam te zijn kan ik mijn bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor de cliënten die van Azora thuiszorg ontvangen. De mogelijkheden in de thuiszorg zijn heel gevarieerd. Zo is het mogelijk om beeldzorg aan te bieden. Een cliënt die slechtziend is heeft een ipad ontvangen om gebruik te kunnen maken van onder andere beeldzorg. Er bestaan zelfs apps speciaal voor blinden en slechtzienden. (Deze app heet "be my eyes".)

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Het is mij opgevallen dat er heel veel mensen ouder zijn dan 90 jaar en nog zelfstandig thuiswonen. Dit vind ik fantastisch.
Zo kwam ik bij een mw. van 92 jaar om een wond aan haar been te verbinden. Ik twijfelde of ik aan een mevrouw van deze leeftijd een ipad zou aanbieden om gebruik te kunnen maken van beeldzorg. Ik besloot toch maar een poging te wagen ...
Mw. reageerde positief en stond open om beeldzorg in te zetten. Vervolgens is de ipad geleverd. Een week later kom ik bij haar om de wond te verzorgen. Bij binnenkomst vertelde ze mij stralend dat ze de ipad al vaak had gebruikt om met haar dochter in Noorwegen te skypen ...

Nieuws
Open dag en zomermarkt in Antonia vrijdag 23 juni 2017


Lees meer
Nieuws
Nieuw bord voor de beleef- beweeg en oefentuin van Antonia Lees meer
Nieuws
Dansochtend in Antonia, in samenwerking met Stichting Spindo Doetinchem Lees meer