Marlies Lucassen (Cliëntadviseur)


Wat doe je bij Azora?

In april 2014 ben ik bij Azora begonnen als wijkverpleegkundige voor het gebied Gaanderen, Terborg, Silvolde. Sinds juni 2017 ben ik cliëntadviseur.

Hoe lang doe je dit al?

Sinds januari 2017 werkte ik 1 dag in de week als cliëntadviseur. Sinds juni 2017 werk ik volledig als cliëntadviseur.
Na de HBOV heb ik ervaring opgedaan als verpleegkundige in de psychiatrie, orthopedie en revalidatieafdeling. Daarna werkte ik als teammanager in de thuiszorg en als verpleegkundig reumaconsulent. Toen ik 40 jaar was wilde ik graag een opleiding gaan volgen om mijn kennis op te frissen en te verdiepen. De opleiding tot praktijkondersteuner bij de huisarts sloot goed aan op mijn behoefte. Vervolgens ging ik aan de slag als praktijkondersteuner bij de huisarts in Gaanderen, Silvolde en Terborg.

Wat maakt het bijzonder?

Met de opgedane ervaring voelde ik mij er klaar voor om in de functie van cliëntadviseur aan de slag te gaan. Het spreekt mij aan om in goed overleg met de cliënt en zijn/haar mantelzorgers zorg te indiceren en zorg op maat te leveren.
Tevens krijg ik in deze functie de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Tijdens de middagpauze bespraken mijn collega en ik het probleem dat de wachtlijst voor verzorgd wonen zo lang is. Dit kan voor de cliënten tot onveilige situaties leiden: ze verblijven thuis met te weinig zorg in de nabijheid. Wij wilden hier graag een oplossing voor bedenken.
We stelden ons voor hoe mooi het zou zijn als we in de aanleunwoningen van de Schuylenburgh dezelfde zorg als in verzorgd wonen zouden kunnen aanbieden. Dan hoeft de cliënt niet te verhuizen en krijgt hij/zij de zorg die nodig is in zijn aanleunwoning. De cliënt hoeft dan niet te wachten tot dat hij/zij opgeroepen wordt van de wachtlijst.
Dit idee werd voorgesteld in het managementteam van Azora. Het managementteam reageerde positief op dit voorstel en het idee werd uitgewerkt tot een concreet plan. Sinds juli 2017 is de pilot gestart in de Schuylenburgh om verpleeghuiszorg en verzorgingshuis zorg aan te bieden in de appartementen aan de cliënten die hiervoor een indicatie hebben.
Ik ervaar het als erg stimulerend om in een organisatie te werken die in beweging is en probeert in te spelen op de veranderende behoeften van de cliënt.
In de functie van cliëntadviseur kan ik mijn bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor de cliënten die van Azora zorg ontvangen. Ik voel me in de vijver van Azora als een vis in het water.


Activiteit
Onbeperkt friets en met snacks eten dinsdag 16 oktober 2018

Kom gezellig een frietje, kroket, frikandel, bamischijf of kaassoufflé eten op dinsdag 16 oktober a.s. Aanvang 16.00 uur in Pleinzicht. De kosten zijn €7,50 inclusief koffie/thee, melk en karnemelk. U kunt zich tot 9 oktober aanmelden bij de receptie, bereikbaar tijdens kantooruren via de telefoon: 0315-685541 of via de e-mail: info-mmpostel@azora.nl.

Lees meer
Activiteit
Optreden Harmonicagroep Ahof dinsdag 30 oktober 2018

Op dinsdag 30 oktober a.s. komt harmonicagroep Ahof in Pleinzicht. U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen. Het begint om 14.30 uur en de entrée kost €4,50 inclusief 2 consumpties.

Lees meer
Activiteit
Verkoop Ondermode "Wielens" in Pleinzicht dinsdag 6 november 2018

Dinsdag 6 november is er weer een jaarlijkse verkoop van ondermode "Wielens" in Pleinzicht. U bent van harte welkom. De verkoop begint om 14.00 uur. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees meer