Marlies Lucassen (Cliëntadviseur)


Wat doe je bij Azora?

In april 2014 ben ik bij Azora begonnen als wijkverpleegkundige voor het gebied Gaanderen, Terborg, Silvolde. Sinds juni 2017 ben ik cliëntadviseur.

Hoe lang doe je dit al?

Sinds januari 2017 werkte ik 1 dag in de week als cliëntadviseur. Sinds juni 2017 werk ik volledig als cliëntadviseur.
Na de HBOV heb ik ervaring opgedaan als verpleegkundige in de psychiatrie, orthopedie en revalidatieafdeling. Daarna werkte ik als teammanager in de thuiszorg en als verpleegkundig reumaconsulent. Toen ik 40 jaar was wilde ik graag een opleiding gaan volgen om mijn kennis op te frissen en te verdiepen. De opleiding tot praktijkondersteuner bij de huisarts sloot goed aan op mijn behoefte. Vervolgens ging ik aan de slag als praktijkondersteuner bij de huisarts in Gaanderen, Silvolde en Terborg.

Wat maakt het bijzonder?

Met de opgedane ervaring voelde ik mij er klaar voor om in de functie van cliëntadviseur aan de slag te gaan. Het spreekt mij aan om in goed overleg met de cliënt en zijn/haar mantelzorgers zorg te indiceren en zorg op maat te leveren.
Tevens krijg ik in deze functie de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Tijdens de middagpauze bespraken mijn collega en ik het probleem dat de wachtlijst voor verzorgd wonen zo lang is. Dit kan voor de cliënten tot onveilige situaties leiden: ze verblijven thuis met te weinig zorg in de nabijheid. Wij wilden hier graag een oplossing voor bedenken.
We stelden ons voor hoe mooi het zou zijn als we in de aanleunwoningen van de Schuylenburgh dezelfde zorg als in verzorgd wonen zouden kunnen aanbieden. Dan hoeft de cliënt niet te verhuizen en krijgt hij/zij de zorg die nodig is in zijn aanleunwoning. De cliënt hoeft dan niet te wachten tot dat hij/zij opgeroepen wordt van de wachtlijst.
Dit idee werd voorgesteld in het managementteam van Azora. Het managementteam reageerde positief op dit voorstel en het idee werd uitgewerkt tot een concreet plan. Sinds juli 2017 is de pilot gestart in de Schuylenburgh om verpleeghuiszorg en verzorgingshuis zorg aan te bieden in de appartementen aan de cliënten die hiervoor een indicatie hebben.
Ik ervaar het als erg stimulerend om in een organisatie te werken die in beweging is en probeert in te spelen op de veranderende behoeften van de cliënt.
In de functie van cliëntadviseur kan ik mijn bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor de cliënten die van Azora zorg ontvangen. Ik voel me in de vijver van Azora als een vis in het water.


Activiteit
NL Doet in Debbeshoek

Gaat u op 9 maart de uitdaging met ons aan?

Lees meer
Nieuws
Kunst verbindt: fotogroep Gendringen geeft kleur aan Debbeshoek tijdens de 11e editie van de kunstroute Oude IJsselstreek

Vernieuwend, inspirerend en uitdagend wordt de Kunstroute 2018, op 21-22 en 28 en 29 april is werk van de leden van fotogroep Gendringen te zien in de gangen van Debbeshoek.

Lees meer
Nieuws
Zaterdag 10 maart a.s. REPAIR CAFE SILVOLDE

Iedere tweede zaterdag van de maand is het Repair Café aanwezig in De Schuylenburgh in Silvolde

Lees meer