Azora thuiszorg - dichtbij en vertrouwd
Sfeerbeeld

Thuiszorg


Zelfstandig thuis wonen met de ondersteuning die bij u past

Als het even kan zelfstandig blijven wonen. Zo lang mogelijk uw eigen leven invullen en zelf bepalen wat wel en niet gebeurt. Dat is wat Azora Thuiszorg voor u mogelijk maakt, ook als u een aantal zaken zelf tijdelijk of blijvend niet meer kunt. Ons thuiszorgteam staat dag en nacht voor u klaar als het moet. Zeven dagen per week. Uw vraag is daarbij ons vertrekpunt. We zijn te gast in uw huis, en organiseren onze dienstverlening zoals u dat het beste past.

 • Huishoudelijke verzorging
  Een schoon, verzorgd en opgeruimd huis; dat voelt goed. Als u dat niet meer allemaal zelf kunt verzorgen, bepalen we samen met u hoe we u daarbij kunnen helpen. Wat u zelf nog kunt en graag doet, blijft u ook lekker zelf doen. Andere dingen nemen we van u over. Of we helpen en begeleiden u bij het zoveel mogelijk zelf organiseren ervan.

  Het kan dus gaan om heel concrete zaken als schoonmaken, zemen, wassen en stofzuigen, maar ook om de zorg voor kinderen of huisgenoten of het controleren van levensmiddelen op houdbaarheid. Uw vragen en uw zelfstandigheid staan centraal. Altijd.
 • Persoonlijke verzorging
  Heeft u moeite met in en uit bed komen, met aan- of uitkleden? Gaat douchen niet meer zo goed of is het moeilijk om medicijnen op tijd en in de juiste hoeveel­heden in te nemen? In al die gevallen is het mogelijk dat wij op vaste tijden bij u langskomen om u daarbij te ondersteunen. Net zoals wij u graag helpen (oefenen) met bijvoorbeeld prothesen, een rollator of het regelmatig bewegen van armen en benen om zo fit mogelijk te blijven.
 • Verpleging
  Als u ziek bent of een beperking heeft, dan kunt u thuis verpleging krijgen. Dat kan ook tijdelijk gebeuren als u bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt. Ook dan kunt u in uw eigen omgeving blijven terwijl gespecialiseerde medewerkers ervoor instaan dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Zij verzorgen wonden als dat nodig is, geven injecties en verrichten andere verpleegkundige handelingen.

  Maar zij adviseren u ook graag over gezonde voeding, medicijngebruik, woning­aanpassingen en hulpmiddelen. Of zij leren uw familieleden om u goed en veilig te helpen. Kunt u zich met een paar bezoekjes per week redden, dan is dat mooi, maar zelfs zeer intensieve 24-uurs verpleging is thuis ook mogelijk.
 • Begeleiding
  Soms zijn er omstandigheden waardoor mensen tijdelijk de grip op hun eigen leven dreigen te verliezen. Als u bijvoorbeeld te maken krijgt met een echt­scheiding, het verlies van een dierbare, of wanneer u met psychische problemen te kampen heeft. Ieder mens reageert dan op zijn eigen manier en ook de problemen zijn steeds weer anders. Samen met u brengt de verzorgende uw situatie in kaart en helpt u om de zaken weer op te pakken. Dat kan gaan om de organisatie van uw huishouden, het op orde brengen van uw financiën, maar ook om het aan­brengen van structuur in uw dagritme of het opnieuw aangaan van sociale contacten.

 • Terminale thuiszorg
  Wilt u tijdens de laatste levensfase graag thuis blijven wonen, in uw vertrouwde omgeving, te midden van uw familie, dan helpen wij graag om dit mogelijk te maken. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met de huisarts wat de mogelijkheden zijn.


Dichtbij en vertrouwd

Persoonlijker ondersteuning dan thuiszorg is er bijna niet. In uw eigen huis komen we één op één tegemoet aan uw individuele zorgvraag, ook als die in de loop van de tijd verandert. Door dat wij wijkgericht werken, wordt u zoveel mogelijk geholpen door dezelfde medewerker, die u kent, u adviseert en ook signaleert als er iets dreigt mis te gaan.

Azora biedt thuiszorg in de gemeenten Montferland en Oude IJsselstreek.

Wilt u meer informatie over Azora Thuiszorg weten of thuiszorg aanvragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord. Telefoon: (0315) 33 82 22

Wat kunt u van Azora Thuiszorg verwachten?

 • Uw wensen en zorgvraag staan centraal
 • Continuïteit, zoveel mogelijk dezelfde medewerker
 • Snelle reactie en aanpassing van de zorg bij veranderingen in uw zorgbehoefte
 • Preventie, advisering en ondersteuning bij zorgvragen
 • Afspraak is afspraak
 • Geen wachtlijsten
 • Ondernemend in zorg

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht